wij zijn hr versterkers

talent
ontwikkeling

Je bent geen talent, je hébt talent. Een talent is een persoonlijk sterk punt, een mix van aanleg, motivatie, kennis en vaardigheden. Als je iemands talent wilt ontwikkelen, is het belangrijk dat je de juiste omstandigheden creëert waarin het talent zich het beste kan ontwikkelen. Dat wisselt per mens en situatie, ook in het werk. Wij helpen organisaties met talentontwikkeling op organisatieniveau en per individu.

het resultaat

Talentontwikkeling heeft gelijk een positief effect op het werkplezier en daarmee de prestatie van iedere werknemer. Dat leidt weer tot betere dienstverlening en betere bedrijfsresultaten. Talentontwikkeling vergroot ook nog eens de duurzame inzetbaarheid van mensen. Win-win dus.

Consultancy op maat

Met ons programma Versterk het Talent zorgen we ervoor dat directeuren en leidinggevenden maatwerkafspraken kunnen maken met hun medewerkers over de inhoud van het werk en over hun ontwikkeling. We maken dit programma op maat en sluiten aan bij wat er al is. 

+

Stop met beoordelen

Talentontwikkeling begint met stoppen met het jaarlijkse beoordelingsgesprek. Jaardoelen en jaarevaluaties helpen medewerkers niet in hun dagelijkse werk of bij hun ontwikkeling. Wat dan wel? Performance management nieuwe stijl.

Tips voor talentontwikkeling

Talentontwikkeling gaat om actief organiseren van de ontwikkelmogelijkheden, zoals (wederzijdse) mentoring, intervisie, elkaar vervangen voor een dag. De ontwikkelingsmogelijkheden zijn eindeloos en je houdt de kosten in de hand.

.

50% subsidie op talentontwikkeling

Ben je een werkgever in Noord-Holland Noord, dan is er nu 50% subsidie beschikbaar op onze consultancykosten. Deze subsidie kan oplopen tot €15.000. Hoe dat werkt en wat we dan voor je kunnen doen, lees je in onze flyer Kies voor Talentontwikkeling.

wat maakt ons anders?

  1. Hoe wij HR strategisch inrichten: vanuit de brede context van de organisatie en gericht op de échte HR-prioriteiten.
  2. Hoe wij de HR-strategie uitvoeren: met focus op samenwerkingsgedrag om de HR-strategie écht van papier in de praktijk te brengen.
  3. Hoe wij HR-inhoud en HR-werkprocessen vernieuwen: altijd duurzaam om de strategische organisatieambities écht te realiseren.
  4. Hoe wij te werk gaan: vanuit een diepgaande HR-ervaring en kennis van wat er écht in organisaties speelt.
  5. Hoe wij zijn: twee doorgewinterde HR-professionals die met lichtheid en humor, maar wel doortastend de échte vragen stellen.

HR is alles wat met de organisatie en de mensen in de organisatie te maken heeft. En dus niet (alleen) "wat de HR-afdeling doet". Dat is de context van waaruit wij denken en werken.

VERSTERK OOK JE HR.
BEGIN HIER!

Waar loop je tegenaan? Wat gaat goed, wat kan beter?
Wij kijken wat het beste past bij jouw situatie en daar beginnen we dan mee. Niet meteen hele trajecten, maar korte, snelle stappen en meteen resultaat.

Wat wil je van ons weten?

2 + 13 =