Ons verhaal

positief

We kijken naar het positieve in mensen in organisaties. Wij zijn niet perfect, willen ook niet perfect zijn, maar blijven wel in beweging. En we stellen bij als het nodig is. Zo doen we het zelf en zo is onze aanpak. Zonder beweging geen groei. En zonder groei geen versterking.

We kennen elkaar sinds 2005 van de London Business School. We vonden het toen al gelijk leuk om met elkaar te sparren over het vak. Over hoe het gaat, hoe het anders kan. Beiden met een nuchtere blik, maar ook met veel plezier. Daarna hebben wij ieder onze eigen bedrijven gestart. Elly Ginger HR Consultancy en Marike MforMotion. 

We merkten dat we elkaar goed feedback konden geven. Dat zien we niet als kritiek, het is juist nodig, ook al voelt het soms oncomfortabel. Het brengt je verder. Samenwerking is er niet om het altijd eens te zijn. Juist niet. We houden beiden van beweging en resultaat, maar wel met de menselijke maat.

We hebben allebei vele organisaties van binnen gezien, van MKB tot grote, internationale corporates (o.a. Tata Steel en ING). We have been there, we have seen it. Allemaal heel serieus, allemaal heel druk. We hebben gezien hoe de hazen lopen en soms niet lopen. We weten hoe je de boel weer in beweging krijgt. Wij proberen er lichtheid in te brengen. Dat maakt je werk niet alleen leuker, het levert ook nog eens betere resultaten op.

 

‘HR’ is voor ons geen stafafdeling, maar staat midden in de organisatie. Of zou daar moeten staan, want daar ontbreekt het wel eens aan. Juist vanuit het midden kan HR een strategische bijdrage leveren, in samenwerking met alle andere managers en afdelingen in de organisatie.

We zitten in het HR-vak. Maar we kunnen ook afstand nemen. Met verse blik van buiten naar binnen kijken. En zien dan wat soms logisch lijkt dat helemaal niet is. Het maakt ons goede sparring partners. We stellen vragen, maar niet naar de bekende weg.

We rijden samen op een tandem. De ene keer Elly aan het stuur, de andere keer Marike. Maar altijd vooruit! Soms wiebelig, en dan sturen we bij. Soms op onbekende paden, dat is spannend. Maar we weten waar we heen willen, want dat hebben we van tevoren zo bepaald. Dat is onze ambitie en die is leidend.

Wij zijn HR Versterkers. Daar geloven we in! Daar gaan we voor en genieten we van.

Marike Balster

HR Versterker

+31 6 10 56 35 39

Whatsapp

HR interim-manager en business coach. Master in Onderwijskunde. Veel internationale ervaring met het adviseren van directies en het versterken van HR-teams. Richt HR op het stimuleren van eigen keuzes door mensen. Ik help mensen zélf in actie te komen en verantwoordelijkheid te nemen.

Elly Oude Elferink

HR Versterker

+31 6 50 80 14 73

Whatsapp

HR-professional opgeleid als econoom, HR-strateeg en organisatiecoach. Ruime internationale ervaring als HR-manager op MT-niveau. Richt HR op prestaties én bevlogen mensen. Je hoeft mensen vaak helemaal niet te motiveren, zoek eerst uit wat demotiveert en haal dat weg.

Onze waarden

Wij zien mensen in organisaties als weldenkende volwassen mensen.
We sluiten maximaal aan bij intrinsieke motivatie.

wat maakt ons anders?

  1. Hoe wij HR strategisch inrichten: vanuit de brede context van de organisatie en gericht op de échte HR-prioriteiten.
  2. Hoe wij de HR-strategie uitvoeren: met focus op samenwerkingsgedrag om de HR-strategie écht van papier in de praktijk te brengen.
  3. Hoe wij HR-inhoud en HR-werkprocessen vernieuwen: altijd duurzaam om de strategische organisatieambities écht te realiseren.
  4. Hoe wij te werk gaan: vanuit een diepgaande HR-ervaring en kennis van wat er écht in organisaties speelt.
  5. Hoe wij zijn: twee doorgewinterde HR-professionals die met lichtheid en humor, maar wel doortastend de échte vragen stellen.

HR is alles wat met de organisatie en de mensen in de organisatie te maken heeft. En dus niet (alleen) "wat de HR-afdeling doet". Dat is de context van waaruit wij denken en werken.

onze aanpak

Uniek aan onze aanpak is dat we het bestaande HR-team blijvend sterker in de race zetten. Dat levert een krachtig samenwerkend HR-team op dat duurzaam bijdraagt aan de ontwikkeling van de organisatie.

VERSTERK OOK JE HR.
BEGIN HIER!

Waar loop je tegenaan? Wat gaat goed, wat kan beter?
Wij kijken wat het beste past bij jouw situatie en daar beginnen we dan mee. Niet meteen hele trajecten, maar korte, snelle stappen en meteen resultaat.

Wat wil je van ons weten?

1 + 11 =