Het HR-jaarplan. De verbindende factor voor mens, organisatie en MT

door | 2 sep 2020 | HR Strategie

Bij de meeste organisaties staan binnenkort de jaarplannen voor 2021 op de agenda. IT, financiën, PR, productie, marketing, personeel, zorgafdeling, serviceafdeling, allemaal zullen ze vanuit hun eigen rol een bijdrage leveren aan de jaarplannen. Zoals het HR-jaarplan.

Hoe verschillend ze onderling ook zijn, ze hebben één ding gemeen: de mensen die al die plannen met elkaar moeten waarmaken. En daarmee krijgt het HR-jaarplan een extra dimensie. HR overziet immers als enige voor de hele organisatie hoe het is gesteld met de personele bezetting, met de vitaliteit van de mensen en organisatie als geheel. En dat inzicht is precies wat het MT nodig heeft om strategische keuzes te kunnen maken en te onderbouwen.

Zaken als werving en behoud van deskundig personeel, onboarding, performance management, beloning, persoonlijke ontwikkeling en gezondheid gelden organisatiebreed. Plus de skills en het samenwerkingsgedrag om in te spelen op innovaties, op ontwikkelingen in de markt en maatschappij en natuurlijk corona. We kunnen daar dit najaar niet omheen voor de plannen voor 2021.

HR is dé afdeling om hierop een visie te ontwikkelen en strategische keuzes met het MT te bepalen. Wat zijn de topprioriteiten? Hoe ga je jezelf organiseren om die te realiseren, welke concrete acties zijn daarvoor nodig? Dit mag in het HR-jaarplan niet ontbreken.

Dat gaat dus verder dan wat HR als afdeling in het HR-jaarplan zet voor de eigen ontwikkeling. Want HR is in onze ogen niet alleen wat de HR-afdeling doet, maar alles wat met mensen en organisatie te maken heeft. Precies de kern van een goed HR-jaarplan waar het MT mee aan de slag kan.

Hulp nodig? Wij ondersteunen MT en HR om dat HR-jaarplan concreet en op tijd van de grond te krijgen. Precies wat je van HR Versterkers verwacht.

Meer weten? Neem contact op.

VERSTERK OOK JE HR.
BEGIN HIER!

Waar loop je tegenaan? Wat gaat goed, wat kan beter?
Wij kijken wat het beste past bij jouw situatie en daar beginnen we dan mee. Niet meteen hele trajecten, maar korte, snelle stappen en meteen resultaat.

Wat wil je van ons weten?

3 + 11 =