Duurzame inzetbaarheid hoeft niet iets extra’s te zijn. Integendeel

door | 27 okt 2020 | Performance Management

Organisaties die bezig zijn met duurzame inzetbaarheid creëren een omgeving waarin werknemers gezond blijven, betrokken zijn en zich kunnen ontwikkelen. Dat willen we allemaal toch? En dat kan ook, misschien zelfs wel makkelijker dan je denkt.

Zo valt te concluderen uit het “Nationaal onderzoek duurzame inzetbaarheid” van hoogleraar Aukje Nauta en Christel van de Ven. Want wil je de duurzame inzetbaarheid van de mensen in jouw organisatie verbeteren? Leidinggevenden opgelet, begin dan niet gelijk met iets helemaal nieuws. Om te beginnen vergroot je die al door de bestaande personeelsgesprekken echt motiverend in te vullen. Voer goede dialogen op de werkvloer, waarin werkenden concrete afspraken maken op maat (i-deals) over werkinhoud, training, opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Geef ze autonomie en opleidingsmogelijkheden. En laat mensen meedenken over het beleid van de eigen afdeling en/of organisatie. Aldus het onderzoek.

Zelf aan de slag met duurzame inzetbaarheid

De meeste organisaties hebben wel een vorm van performance management of personeelsgesprekken. Maar daarmee werken ze nog niet aan duurzame inzetbaarheid. Zet die eerste stap naar gesprekken van mens tot mens over het werk, nu en in de toekomst. Maak individuele afspraken. We hebben zelf organisaties hierbij begeleid en het werkt! We kunnen uit eigen ervaring zeggen dat de uitkomsten van het onderzoek kloppen.

50% subsidie voor Noord-Hollandse bedrijven

Dus wil je ook hiermee aan de slag? Wij helpen je er graag bij. En ben je een organisatie gevestigd in Noord-Holland, dan kun je 50% ESF-subsidie krijgen op onze inzet. Ook heel duurzaam.

Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie of de ESF-subsidie? Mail ons op welkom@hrversterkers.nl of bel Elly 06 50 80 14 73 of Marike 06 10 56 36 39.

Heb je een vraag? Stel hem gerust.

14 + 6 =