Alle neuzen in één richting krijgen is niet zo moeilijk

door | 4 mei 2020 | HR Strategie

Iets moois in het vooruitzicht helpt! Binnen organisaties wil je ook altijd alle neuzen in één richting krijgen. Dan wordt er een stip op de horizon gecreëerd. Helaas is het niet altijd duidelijk hoe je er moet komen. Wat de echte prioriteiten zijn. Het gevolg is dat resultaat uitblijft. Dat iedereen zijn eigen koers vaart of dat je niet weet wat je moet doen. En dan gaat een hond vaak op zijn gatje zitten. 

Door de coronacrisis is er onzekerheid gekomen over alles. De stip is vervaagd en dan kun je wel je wel omhoog blijven kijken, helderder wordt het niet. Dat gaat weer anders worden op het moment er een nieuwe koers komt. Neuzen in een nieuwe richting. En daar zijn veel organisaties nu mee bezig.

Dan helpt het om met elkaar heldere organisatieprioriteiten vast te stellen voor de komende periode. Die gaan leiden tot actie en resultaat. Voor HR een uitgelezen kans om hierin het voortouw te nemen. Immers HR als geen ander weet wat mensen beweegt in organisaties. Op strategisch niveau neemt HR initiatieven, creëert kaders, en is vasthoudend. In de praktijk geeft HR het goede voorbeeld door breed in de organisatie in gesprek te gaan over de HR-prioriteiten. Door deze gezamenlijk vast te stellen en afspraken te maken over elkaars bijdrage, versterkt HR ook zichzelf in samenwerkingsgedrag. En daarmee kan HR een nog sterkere rol spelen, midden in de organisatie.

Dan staan niet alleen alle neuzen in één richting, maar gebeurt er ook iets. Wij zijn HR Versterkers.

Heb je een vraag? Stel hem gerust.

4 + 6 =